19. 8. 2013

Pravdy, ktoré (ne) viem o mužoch

Polovica môjho ja je muž. Ukrýva sa a verí,že raz príde jeho šanca, aby zbúral predsudky o sebeckosti a egoizme mužov ostatných.Aby navždy vytvoril most medzi Marsom a Venušou.
Muž kdesi medzi pravou a ľavou hemisférou tvrdí, že väčšina mužov vie úprimne milovať,ale niekedy je ich láska tak obrovská, že sa jej aj oni sami zľaknú.
Muži sa radi ukrývajú a milujú svoj priestor. Väščina z nich tvrdí, že sa im tak niekedy lepšie dýcha. Ale s vašou osobou  to nemá nič spoločné. Proste chcú byť iba sem tam so sebou (teda s kamarátmi?)...
Všetci muži tvrdia, že ženy zbytočne riešia veci, ktoré potrebujú len ticho a chvíľu čakať. Na druhej strane sú muži, ktorí sa zas zbytočne ponáhľajú, ale tvrdia, že o sex im nejde. Sú však aj prípady mužov, ktorí vlastne nevedia, o čo im ide, a tak roky čakajú v kúte. I keď vedia, že oni sú tí praví pre vás.
Sú muži, ktorí majú tajomstvá. Niektoré bolia a niektoré vôbec. Napr., že ten váš muž vie háčkovať (nie je to krásne tajomstvo?)
Muži si myslia, že ak si vezmú telefón na záchod nebude to podozrivé. Ale ak si vezmú noviny, či knihu, cítime sa v bezpečí. Ako málo stačí, aby muž urobil ženu šťastnou.
Niekedy muži plánujú budúcnosť a niekedy sa budúcnosti boja. V prípade oboch extrémov, tým mužom vyzvetlite, že stačí len byť a žiť okamihom.
Ak sa muž ráno neusmeje, nie je to preto, že by vás nemiloval. Možno to bude rannou stolicou alebo stoličkou? Nie vždy sa muži usmievajú. Sú vážne vážni (najmä pokiaľ sa jedná o zdravie).
Niektorí muži radi kričia a pár ostatných mužov je ticho. Napr. môžete rozbiť aj tanier, ale muža, ktorí nekričí to nejak neto. Ťažká hádka s tichým mužom,veru.

Tvoríme most jeden k druhému. Deň čo deň prikladáme z oboch strán kúsok po kúsku, svojim spôsobom. Ako najlepšie vieme. Ako vládzeme. Nik nie je svätý a nik zatratený. Často sme len zmätené bytosti plné strachu, že ak sa ten most znovu rozsype, bude dlho trvať znovu ho poskladať.

Polovica môjho ja je muž. Nerád sa smeje, má tajomstvá, rád kričí , ranná stolica-nič moc, a zo všetkého najradšej ten muž- TEN MUŽ opravuje mosty......................................................



                                                                                    his jeans- ?,sweater-house, cap ?

1 komentár:

  1. Mám rada pánske džínsy a ešte radšej topánky. Neznášam sliepkovitosť ženskej módy, preto nosím muža nielen v sebe, ale i na sebe.

    OdpovedaťOdstrániť